Галерия „Възраждане“ отбелязва 22-ри рожден ден с изложба на Полина Кръстева

0
1543

Тази вечер в 18:00 ч. галерия „Възраждане“ ще отпразнува своя 22-ри рожден ден с изложба живопис „ Между мрака и светлината “ на Полина Кръстева. На празника ще бъдат връчени и традиционните награди „ Арт Медия “ за художествена журналистика.

Красимира Алексиева представя авторката „След дългогодишно отсъствие от изложбените зали Полина Кръстева се завръща с една ударна, смело и безкомпромисно поднесена изложба, в която цветовете са безспорни господари върху бойното поле на платната. Този път те реално оцветяват душевните и духовни явления, очертават, маркират пътя за Там и Отсам. Цветовете правят различими доброто и злото, те формират това, което няма форма и се изменя чрез действието – емоциите, страховете, надеждите, силата и безсилието. Цветовете, които са енергийни, високоволтови потоци и създават в картините силовите полета на човешките страсти, крушения и победи, разграничават пътищата на Неведомото и определят тайнствените зони на Мрака и Светлината“.

Полина Кръстева е родена на 14.03.1945 г. в с. Боровица, окр. Видински. През 1964 г. завършва средно техническо образование в Пловдив. През 1974 г. завършва НХА София, специалност Дизайн. През 1975 г. е един от основателите на Националната Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив. Преподавател е дълги годи в училището по дизайн „ Дечко Узунов “ в Казанлък, и след това е преподавател в НГ за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив до 2000 г. Първа самостоятелна изложба през 1979 г. в Дружеството на пловдивските Художници. Осъществила е още 13 самостоятелни изложби в България. Има и множество участия в общи изложби в страната и чужбина. Нейни картини са в частни колекции в България, Италия, Великобритания, Дания, Германия, Гърция и САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име