Пловдивски момичета „отвяха“ конкуренцията на танцовия фестивал „Beach Dance Cup“ в Унгария

0
2804

Пловдив отново има повод да се гордее с талантливите си младежи. Този път прекрасната новина идва от унгарския град Шиофок, където се проведе вторият Международен летен танцов фестивал „Beach Dance Cup“. Радостта ни трябва да е голяма, защото две от възпитаничките на танцово студио „Stars Dance Center“ – Пловдив буквално отвяха конкуренцията и донесоха на града, а и на страната ни 8 първи, 5 втори и 1 трето място в категорията за юноши от 12 до 15 години.

Невероятните Маргарита Стойкова и Анастасия Цънцърова завладяха журито и грабнаха сърцата и овациите на публиката, като се представиха с 9 сола и 6 дуета в стиловете – „Класически и модерен балет“, „Джаз“, “ Брейк“, „Мюзикъл“ и „Етно“.

Това не са първите международни награди на такова високо ниво, защото те са участвали и са били сред парвите в редица други състезания в България и чужбина.

Нека се знае за успехите на децата на Пловдив и България!

Нека да се гордеем с тях!

Нека им пожелаем още много бъдещи големи успехи и победи, здраве и светъл път в живота!

Предишна СтатияОткриват есенните изложби в Пловдив
Следваща СтатияГалерия „Възраждане“ отбелязва 22-ри рожден ден с изложба на Полина Кръстева
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име