Калуди Калудов – 40 години на сцената

0
1599

ПАЛЯЧИ под купола на Академичен цирк „Балкански“ на 22 октомври в Пловдив

Пловдивчани и гостите на града ще могат да видят новата продукция на Държавна опера – Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ – операта от Руджиеро Леонкавало „Палячи“. Тя ще  бъде представена за първи път в Пловдив  на 22 октомври от 19.00 часа в шапитото на цирка разположено в  квартал Тракия. За първи път в България – Опера в цирка! С този спектакъл ще бъде почетен големият български тенор Калуди Калудов, който е започнал своя стремителен възходящ творчески път именно от град Пловдив. 40 години по най-престижните световни оперни сцени, години на активна артистична и педагогическа дейност, увенчани с триумфален възход, щедри аплодисменти и не на последно място – с успехите на неговите последователи и ученици.

Идеята за Опера в цирка е на световно признатия певец, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и директор на Старозагорската опера Огнян Драганов. Изборът на заглавието е без колебание – операта „Палячи“ на Леонкавало е единствената опера със сюжет по действителен случай  и разказващ за живота и личната драма на артиста. В новата постановка на операта „Палячи“ – пътуващата трупа е циркова и действието се развива в цирка сред естествения декор на арената на Академичен цирк „Балкански“. Спектакъла ще дирижира главният диригент на Държавна опера – Стара Загора Ивайло Кринчев. Художници на костюмите са Каталин Йонеску-Арборе /Румъния/ и Салваторе Русо /Италия/. Зрителите могат да очакват една необикновена и силно въздействаща класическа постановка с участието на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. В ролята на Канио на 22 октомври ще бъде Калуди Калудов. В ролята на Неда ще се представи Анна Дитри. Ролите на директора на цирка и Тонио ще си поделят Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Турманов зрителите ще видят в ролята на Силвио, а Ивайло Йовчев – в ролята на Бепо. Под купола на цирка ще бъде представена атрактивна циркова програма в изпълнение на артисти от Академичен цирк „Балкански“. Номерата са прецизно подбрани от творческия екип, за да се впишат логично в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително вълнуващо и въздействащо е новото лазерно шоу на Цирк „Балкански“ на фона на музиката на интермецото.

След гостуването в Пловдив на 22 октомври, спектакълът на операта „Палячи“ ще бъде представен и в София на 19 и 20 ноември.

Предварителна продажба на билети

  • Онлайн и в разпространителската мрежа на eventim.bg

На касите на:

  • Академичен цирк „Балкански“, телефон 0878 570 602

Бул. „Асеновградско шосе“,  квартал Тракия /до зала „Колодрум“-Пловдив/

  • Билетен център пред Община Пловдив
  • Туристически център на пл. „Римски стадион“

Каса на Античен театър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име