Краси Доков жертва на братоубийство в новия филм „Сняг”

0
1876

„Сняг“ е едно от очакваните с голямо нетърпение български премиерни заглавия в афиша на „София филм фест“ в Пловдив. Филмът, който можем да гледаме утре, 27 март от 16.15 часа в кино „Лъки“, е режисьорски дебют на Венцислав Василев. В „Сняг“ участват двама от любимите пловдивски актьори Красимир Доков и Ивана Папазова. Във филма ще видим и Пламен Великов, Ованес Торосян, както и украинската звезда Владимир Ямненко, който е и известен водещ на телевизионно предаване в родината си. Сценарият е отличен на  конкурса „ Южна пролет” в Хасково.

Преди три години, когато в Перник стартираха снимките на „Сняг“, имах възможността да направя интервю с Краси Доков, но по молба на продуцента на филма, това интервю беше свалено от страниците на europlovdiv.com.

Сега, ден преди премиерната прожекция в Пловдив, отново  качвам интервюто на Краси Доков.

„Сняг“ вече е носител на приза Golden Sun за най-добър балкански филм от фестивала в Скопие и е показван във Варшава, Котбус, пазара на продукции в Кан, както и на българския фестивал „Златна роза“. Не се съмнявам, че филмът  ще предизвика голям зрителски интерес и в Пловдив. На добър час!

Краси Доков: Преди години имах удоволствието да изиграя ролята на Анани в „Козелът” на Георги Дюлгеров. От тогава датира и приятелството с него, а то е в основата на запознанството ми с Венцислав Василев, ученик на Дюлгеров. Съвсем скоро Венци ме покани за една от двете главни роли в дебютния си филм „Сняг“. Сюжетът на филма разкрива сложните взаимоотношения между двама братя, чиито пътища се разделят и събират по драматичен начин. Историята може на пръв поглед да ви се стори криминална, защото  в основата й стои обир на пощенски клон. Престъплението е извършено от двама братя и синовете им. Скоро след това обаче единият възрастен мъж е открит мъртъв, а парите изчезват. Но идеята на филма, подсказана и от заглавието му, е за вледеняването на отношенията между хората, които в последно време са все по-отчуждени и безчовечни. Основната тема е за предателството и прошката.

Странното е, че преди години участвах във филма „Разследване” на Иглика Трифонова ( за ролята на Пламен в този филм Доков е отличен с наградата за мъжка роля на филмовия фестивал във Варна през 2006 ), в който убивам и разчленявам брат си. Този път помолих режисьора да ми даде другата роля, за да не ми излезе име и да не вземат хората да ме възприемат като българския Ханибал Лектър /смее се!/ 

Изключително съм щастлив, че участвам в този проект, защото сценария страшно ме грабна. Режисьорът също се оказа едно много интелигентно и интересно момче, което не се съмнявам, че ще се справи блестящо със задачата си.

15.09.2013г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име