„Лебедово езеро“ оживя на Античния театър /снимки, видео/

0
1923

Снощи Античният театър на Пловдив се превърна в приказно езеро, но не поради капризите на времето, а заради магичната атмосфера, създадена от екипа на „Болшой театър“, който гостува под тепетата с незабравимия класически балетен спектакъл „Лебедово езеро“.

Един от най-известните и обичани балетни спектакли в света оживя под колоните на античната сцена в Пловдив. Сложната музикална композиция на Чаковски бе претворена от лиричната и чувствена хореография, чрез която балетистите изразяват силни чувства любов, страх, болка и тревожност. Сюжетът размишлява върху вечните теми за борбата между чистотата и коварството, двойствеността и силата на верността, а трагичният край бе променен в романтичен, защото Зигфрид убива Ротбарт и любовта му с Одета, която приема човешкия облик, възтържествува.

Спектакълът „Лебедово езеро“ се приема за една от най-тежките в балетното изкуство, но двойната роля на Одета/Одилия, бе изпълнена великолепно от примата Мария Аллаш, която се превъплъти елегантно в двата напълно противоположни образа. Прецизен беше и Карим Абдулин  в ролята на Зигфрид.

Диригент на оркестъра бе Бисера Чадловска, а вълшебният сърп на луната сякаш участваше в представлението и допълваше романтичната атмосфера, създадена чрез 3D декор.

Тази вечер – 14 септември, е второто представяне на балета „Лебедово езеро“ на „Болшой театър“. Не пропускайте да си подарите една вълшебна вечер!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име