Малин Кръстев и Геро разплакаха от смях публиката със своите „Свалячи“

0
1971

Прекрасните български актьори Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро показаха неподражаемия си комичен талант и разплакаха от смях пловдивската публика.

Най-новата пиеса на Елин Рахнев „Свалячи”, режисирана от Пламен Панев, разказва  за различните перипетии, душевни и морални терзания на двама странични футболни съдии от „Б” група.

Началото на пиесата напомня донякъде на сцена от „На ръба“ на Сашо Морфов, когато двамата герои стоят на ръба на покрива и подготвят поредния си опит за самоубийство, отчаяни от живота, безпаричието, липсата на любов и безизходицата. Но този полет на смъртта е осуетен от решението им да станат корумпирани, като всички останали и да се научат да общуват с жените.

Бунтът на малкия човек, който твърдо е решен да влезе в „А“ група преминава през многократни опити за самоубийство, невзети рушвети и незаслужен престой в ареста, до болничните легла. Двамата футболни съдии и пишман свалячи неудачници взаимно оплакват съдбата си. Но през цялото време остават верни на мечтите си – да бъдат съдии на мач от Шампионска лига или поне да получат едноминутно мълчание в своя чест по време на финала на Световното първенство.

Пиперливите диалози и остроумни скечове искрено забавляваха двамата актьори, както и публиката, която за втора поредна вечер беше препълнила залата на Дома на културата „Борис Христов“. Единият кльощав, другият с наднормено тегло, Кръстев и Геро твърде много напомняха образите на Лаурел и Харди, които едновременно натъжават и разсмиват зрителя. В образът на мечтаната секси жена се изяви младата Мариела Топалова. Мултимедиен декор, видео сцени и италианска музика допълваха оригиналното представление.

Тримата актьори заразиха публиката с неизчерпаемата си енергия и неочаквани импровизации и получиха заслужени аплодисменти в края на представлението.

Предишна СтатияВ очакване на „Сцена на кръстопът“
Следваща СтатияApocalyptica забиват на Античния
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име