Мичо Димитров отбелязва рожден ден с концерт и изложба (интервю, галерия)

0
1705

С концерт-изложба в Пловдив, цигуларят и художник Мичо Димитров ще отбележи рождения си ден. Събитието ще се състои тази вечер от 19 часа в Зала 1 на Радио Пловдив, където Мичо Димитров ще свири популярни класически теми и ще покаже последните си картини, а на сцената с него ще бъдат Виктория Каридова – цигулка, Добрина Николова – цигулка,Татяна Филипова – виола, Антонина Юрганджиева – чело, и Петър Салчев – вокал.

„И за мен това ще е своеобразна премиера, защото концертът не е като традиционните мои концерти с цигулка и пиано, а ще свиря камерна музика и евъргрийни, с четири музикантки от Държавна опера – Пловдив. Надявам се, че за публиката ще бъде много приятно, защото тъкмо стане сериозно с Хайдн или Моцарт, след това ще изпълним Бийтълс. Стремил съм се да бъде разнообразно. За това съм нарекъл концерта си „Бах, Бетовен, Бийтълс …и още нещо“. С Пепи Салчев, който е и организатор и гост на концерта, ще изпълним две неща – песента на хилядолетието Yesterday  на Бийтълс и Amapola. Надявам се, че ще бъде интересно“, казва Мичо Димитров.

20150519_165448

Въпреки силната си кариера като музикант и концерт майстор на големия филхармоничен оркестър на холандското радио в Хилверсум и носител на приза Музикант на годината за 2013 в класацията на БНР, в последните години Мичо Димитров е решил да се отдаде на живописта и не спира да прави изложби в България. Вероятно причината за това е, че Мичо Димитров е роден на една дата със скулптора Цвятко Сиромашки и големия художник Димитър Киров, чиято изложба също е подредена във фоайето на Радио Пловдив.

„Обичам да живописвам, просто като хоби, за сега. Но човек трябва нещо да остави след себе си. Картините са едно от нещата, които остават повече, отколкото едно музикално изпълнение, което тече във времето и след десет години едва ли някой ще си спомня за Мичо Димитров, цигуларя. Но колкото и некадърно да съм нарисувал нещо, ще си кажат „Да, това е този, които свиреше на цигулка“ и то вероятно ще остане“, сподели основната причина за заниманията си с рисуване Димитров.

Той покани многобройните си приятели и почитатели  тази вечер на концерт  и изложба, след което всички присъстващи ще могат да вдигнат наздравица с маестрото за рождения му ден.

Цялото интервю с Мичо Димитров можете да чуете в прикачения файл:

Предишна СтатияНай-новите изложби и експозиции в Пловдив
Следваща СтатияМоника Роменска и Милена Бочукова подредиха съвместна изложба
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име