Митрополит Николай: Съжалявам за бездуховността на нашия градоначалник

0
1302

Стотици миряни се стекоха днес в храма „Успение Богородично“ за да присъстват на празничната литургия. В края й, след като поздрави миряните с празника, митрополит Николай не пропусна да изкаже възмущението си от поредното отсъствие на градоначалника от храма.

„Съжалявам за бездуховността на нашия градоначалник. Оглеждам се и с тъга установявам, че кметът отново не е удостоил днешния празник, както не го направи и по случай  празника на митрополитския храм „Света Марина“. Вместо да посрещне с православните християни мощите на Свети Димитър по време на храмовия празник на църквата, кметът организира на Античния театър Любовен еликсир с кощунствено шоу за бракосъчетание на млади семейства. Моля се на Господ, да го вразуми“, изказа своето възмущение от амвона отец Николай.20150815_113305

Митрополитът изрази благодарностите си към журналиста Ангел Бончев, който дари икона с образа на великия Божи угодник, целител и чудотворец свети архиепископ Лука Симферополски с вградена частица от одеждата му. „От името на Свещеният клир и Христолюбивото паство, отечески и и вседушевно  благодаря на господин Ангел Бончев, че ни донесе такова благословение за здраве, за изцеление от болести  и за душевно спасение на всички“.

След тържествената литургия, народният депутат и независим кандидат за кмет Здравко Димитров раздаде на миряните от вкусния агнешки курбан. 93-годишната баба Анастасия, който беше сред първите, получили от жертвеното животно, не скри вълнението и благодарността си и пожела Господ да дари Димитров с дълги години здраве и живот. 20150815_112839

За празника, освен блюдата с курбана, в храма бяха осветени и обредни хлябове варена пшеница и вино, донесени от миряните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име