Стотици пяха и танцуваха заедно с „Инкогнито“ в Банско (видео, звук)

0
1251

Една от най-успешните асид джаз групи „Инкогнито“, закри с невероятно шоу тазгодишния джаз фест. Британската група накара стотици фенове да пеят и танцуват с нея под звездното небе на Банско.20150813_233238

20150813_231833
Тома Спространов

Макар, че се появи на сцената малко преди полунощ, фантастичната група вдигна на крака публиката, която не спря да купонясва в ритъма на музиката до малките часове. Чернокожите музиканти отправиха своя музикален поздрав и към лицето на вечерта, дългогодишния водещ на музикални предавания в БНР Тома Спространов, който точно тази вечер навърши 75 години. Със завидно настроение и младежки дух, Спространов представяше гостите, които се изявиха на финалната вечер.

Сред феновете на джаза, които се бяха настанили на VIP местата в Банско, беше и бившият министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобурготски, Милен Велчев. Явно, че и той беше сред феновете на „Инкогнито“, защото изгледа концерта заедно със съпругата си от първия ред и дори направи няколко клипчета с телефона си.

Милен Велчев
Милен Велчев

Първи на сцената се изявиха триото от Австрия Дейвид Хелбок. Ефектното преплитане на африкански мотиви в австрийската традиционна музика, и използването на атрактивен инструмент – бас укулеле, подобен на малка китара, който притежава изключително интересен звук, още от началото вдигнаха настроението на публиката.20150813_205830

20150813_211314
Мирослава Кацарова

След тях на сцената излезе прекрасната Мирослава Кацарова, която възпламени страстите с чувствени латино ритми. Пловдивчанката представи  и новата си песен „Път към безкрайното лято“ – един вдъхновяващ музикален прочит на най-обичания сезон – времето на мечтите, споделените мигове, топлите вечери и слънчеви утрини. След това тя изпя няколко песни, с които демонстрира преклонението си пред неповторимата Били Холидей. Облечена в бяло и с цвете в косите, тя изпълни няколко от  великолепните песни на Лейди Дей, по повод 100 годишнината от нейното рождение. На сцената заедно с Мира бяха Христо Йоцов, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Турийски.

Но вълшебствата на музикалната вечер тепърва предстояха. В това се убедихме, след като на сцената излезе невероятния китарист, известен с прозвището Снежната сова  – Хуан Гарсиа Херерос. Виртуозният музикант е един от малкото, които свирят на свирят на шестструнна бас китара, а който е имал удоволствието да го чуе, ще остане вечно в плен на неговата магична музика. Изключително въздействаща беше пиесата, в която китарното соло на Совата се преплиташе с филигранните звуци на флейтата, нежността на цигулката и гръмовния балкански ритъм на тъпана, в ръцете на Стоян Янкулов – Стунджи.

Снежната сова Хуан Кинтеро
Снежната сова Хуан Гарсия Херерос

В прикачения звуков файл, можете да чуете част от тази невероятна пиеса.

След това разтърсващо изпълнение, перкусионистът  Роберто Кинтеро изнесе само с маракасите си десетминутен мини концерт.

И ето, че дойде часът на „Инкогнито“. Вокалистите Тони Момрел, Ванеса Хейнс и Кейт Леон представиха най-добрите вокални изпълнения, записани някога от бандата. На сцената се изявиха именитата певица Карлийн Андерсън, родената в Кънектикът Дебора Бонд и любимката на феновете Имаани, плюс свежото попълнение Киара Хънтър. Публиката се забавляваше до края на концерта и не пускаше музикантите да си тръгват, а настроението на всички беше на точката на кипене.

Видео файлът ще ви докосне до незабравимата атмосфера на последната вечер и участието на „Инкогнито“ на Джаз фест Банско 2015.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име