Мулти култи китчън Индия в Пловдив

0
2238

Проектът „Мулти култи китчън“ продължава с основното си събитие посветено на индийската кухня и култура като част от програмата на „Пловдив –Европейска столица на културата“.

На 22 юни от 19.30 часа в ресторант „Индия“, ще се проведе и събитие, посветено на индийската кухня и култура. Ресторантът е и първият отбелязан на карта, която ще показва места за кулинария и култура на различни етноси от Пловдив и региона.

Собствениците работят в посока на това, че ресторантът е място за културни срещи и събития, а не само за хранене.

  • Ще направим паралел между традиция и съвременност;
  • ще разберем повече за индийските танци и ще видим демонстрация на такива с танцьорката Катя Тошева
  • ще разберем какво крият символите на рисуването с къна с Маноела Игнатова
  • какво е здравословното влияние на индийските подправки
  • главният готвач представя вкусно меню

По-късно през годината ще се осъществят още две събитията от инициативата Мулти Култи китчън – в Пазарджик през октомври, посветен на италианската кухня и култура, и през ноември в Пловдив.

Проектът „Мулти Култи китчън“ представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията ще се реализират в Пловдив и  Пазарджик през 2018 и 2019 г.

Повече информация за проекта: https://bit.ly/2l1WaYe

Предишна Статия„Арт Белозем“ разказва чудна артистична приказка /галерия, видео/
Следваща СтатияОткриване Международен фестивал “Дни на тракийската култура” 2018
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име