На 24 май очаквайте телевизионната премиера на филма „Коридори на съдбата“

0
1389
Скъпи приятели,
Имам огромното удоволствие да ви съобщя, че филмът, в който големият български художник Васил Стоев споделя интересни моменти от житейския и творческия си път, намери своето достойно признание и ще има своята телевизионна премиера на най-светлия български празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май от 19.00 часа по БНТ2.
Зад създаването на филма „Коридори на съдбата“ стоят авторът и режисьор Ваня Трингова, Владислав Севов – режисьор по монтажа, Станимир Навущанов – втори оператор. Музиката е дело на големия български композитор на театрална и филмова музика – Асен Аврамов, а ролята на малкия Васил Стоев е поверена на Виктор Навущанов.
Васил Стоев е уникален художник с богата биография, силно творческо кредо и прекрасен човек. Той получава огромно международно признание, неговите картини са в някои от най-значимите музеи, в колекциите на най-големите български галерии и меценати от цял свят, и са продавани на търг от аукционна къща „Сотбис“.
За разлика от предишни продукции, които се спират само върху професионалния път на художника, „Коридори на съдбата“ разкрива трудните и деликатни моменти, през които преминава животът на твореца. Историята разказва за цветните детски спомени от село Градина, съприкосновението с красотата на природата, очарованието на селския бит и преминаващите трупи от пътуващи артисти, които със своята пъстрота, жизнерадост и веселие подхранват детското въображение. Там Васил Стоев открива свят, в който цветовете говорят. Тази пъстра палитра от краски и емоции подхранва детското въображение и малкият Васил използва проснатите от майка му чаршафи за платно, върху което започва да рисува… Щастливите дни продължават до момента, в който Васко губи родната си майка. Тогава той е в първи клас и изживява две трудни години в дома за сираци „Роза Димитрова“… Но всички тези обрати на съдбата ще го доведат не до отчаяние, а до изграждане на твърд характер и амбиция да постигне целта да стане художник…

Ако искате да разберете други интересни детайли и подробности, споделени изключително искрено от големия български творец, не пропускайте да гледате филма „Коридори на съдбата“ в празничната вечер на 24.05.2021 г. от 19.00 часа по БНТ2.
Предишна СтатияХудожникът Борис Дочев дари на ГХГ ценна колекция
Следваща СтатияИзложбите през месец май
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име