Най-новият роман на Недялко Славов разказва за битката между доброто и злото

0
1240

Писатели, художници, приятели и почитатели на творчеството на Недялко Славов се събраха снощи в клуб Библиотеката, за да се запознаят с най-новия му роман „432Hz“ и да получат книгата с автограф.

Поредната книга на Славов е провокирана от историята, която разказва, че по нареждане на министърът на пропагандата в нацистка Германия Йозеф Гьобелс, тонът „ла“ е настроен на 440  Hz, вместо на 432 Hz.20150528_191334

Писателят споделя хипотезата, че 432 Hz e Божествената честота, която е точката на баланс в природата, застъпен в принципа на Златното сечение, което обединява свойствата на светлината, времето, пространството, материята, гравитацията и магнетизма към биологията, кодът на ДНК и съзнанието. При промяна на честотата, хората започват да мислят и чувстват по определен начин и се потапят във вътрешен хаос.

В книгата се разказват интересни истории, в които е вплетена и основната идея на романа – битката между доброто и злото.

„432 Hz“ е четвъртия роман на Славов, след успешната трилогия „Фаустино“, „Вертиго“ и „Портрет на поета като млад“.

Предишна СтатияКаназирева: Концесията е поредната стъпка към ликвидирането на Летище – Пловдив
Следваща СтатияСоня Станкова разми границата между живопис и фотография (галерия)
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име