Соня Станкова разми границата между живопис и фотография (галерия)

0
2137
Янко Ненов и Соня Станкова
Соня Станкова и Анна Дякова

Галерия „Дяков“ отпразнува своята 19-та годишнина с уникална изложба. Не, че през годините тук не са гостували едни от най-големите български художници, но изборът на фотографът Соня Станкова, с чиято експозиция беше почетен празникът, наистина беше изключително добър.

Изумителната художествена фотография на Соня абсолютно разми границите между живопис и фотографско изкуство. Невероятната игра на светлини, сенки и отражения, преливането на тонове и образи, въздействат по един вълшебен начин на въображението. Фотосите са обединени от три цикъла, като в единия основната тема е жената и изумителната естетическа наслада, която може да носи тялото й, дори и когато очаква дете, втората тема е посветена на водата и милионите й трансформации в енергийни и цветови вихрушки, и разбира се, градски пейзажи, които са представени по един изключително естетски начин.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Соня Станкова сподели, че магията на нейните фотографии не се дължи на фотошап, а на наслагването на множество обекти, което дава дълбочина, виталност и магически ефекти на образите. Но едва ли има нужда от повече приказки и обяснения, защото експозицията въздейства изключително силно, когато я видите. Имам удоволствието да ви направя съпричастни с изложбата на Соня Станкова, като публикувам галерия с нейните снимки, но вие не пропускайте да им се насладите на живо в галерията до 30 юни.

Соня Станкова и Ицко Мазнев

На тържеството беше връчена и годишната награда на галерия „Дяков“, която бе присъдена на Ицко Мазнев.

Многобройните приятели на галерия „Дяков“ уважиха тържественото и вълнуващо честване на рождения ден.

Ние от europlodvdiv.com, пожелаваме на Анна Дякова да отбележим заедно поне още три пъти по 19 години на едно от най-качествените арт пространства в града под тепетата. На многая лета!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име