Николай Ламбрев изля душата си в стихосбирката „Сенки на ангели“

0
2056
Николай Ламбрев-Михайловски

„Театърът е провокация, която зарежда поезията в мен и насочва енергията ми за битка с живота“, споделя режисьорът Николай Ламбрев-Михайловски, който представи поетичната си книга „Сенки на ангели“ ката част от съпътстващата програма на деветнадесетото издание на „Сцена на кръстопът“.

Философски размишления върху самотата, любовта и смъртта. Откровения за желанието да надмогнем битието и да се преборим със страховете си. Споделени мисли за будните нощи и малките надежди, които осмислят дните ни. Поезия, която провокира ангелите на битието.

Никoлaй Лaмбpeв e зaвъpшил тeaтpaлнa peжиcypa в НАTВИЗ “Кpъcтю Сapaфoв” и e paбoтил в дpaмaтичнитe тeaтpи в Плoвдив, Дoбpич, Ст. Зaгopa. Бил e чacт oт eкипa нa Дpaмaтичeн тeaтъp “Сoфия” и e peaлизиpaл пoвeчe oт 90 cпeктaкълa, a cpeд тях ca “Гoлeмaнoв” нa Ст. Л. Кocтoв, “Хaмлeт”, “Двaнaйceтa нoщ”, “Кoмeдия oт гpeшки” нa Шeкcпиp, “Еcнaфcкa cвaтбa” нa Бpeхт, “Мизaнтpoп” нa Мoлиep. Имa изяви в oпepaтa, paдиoтeaтъpa, тeлeвизиятa и кинoтo. Нocитeл e и нa кyп нaциoнaлни нaгpaди, включитeлнo и нa oтличиeтo зa peжиcypa нa Съюзa нa бългapcкитe apтиcти.

Музикален съпорт на представянето на книгата направиха прекрасните музиканти от група Train of Joy с младата вокалистка Савина Бързева, които демонстрираха високата си класа пред качествената но малобройна публика, която беше дошла да уважи събитието.

Предишна Статия„Мърлин Мърло“ – шокираща, натурална и разголваща
Следваща СтатияЗа „Жана д, Арк“ посвещението и каузата
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име