Общественият съвет подкрепи искането на ДПХ за спешен ремонт на залата

0
1511

Общественият съвет за култура и културно наследство – Пловдив подкрепи искането на Дружеството на пловдивските художници за незабавно отпускане на обещанието средства за спешен ремонт на течащия покрив на залата на ул. „Гладстон“ 32.

След лютата буря и проливния  дъжд, който вчера се изля над града, залата на Дружеството беше в окаяно състояние. От счупените стъкла  в помещението се изляха десетки литри, а на пода се беше образувало  езеро от дъждовна вода и листна маса, с дълбочина два пръста.

За спешния ремонт се водят  епически битки още от началото на годината. След като поради обществения натиск кметът на Тотев се отказа да премахне изцяло залата за изложби, за да построи на нейно място нов бизнес център и зала за  модерно изкуство, той обеща, че ще отпусне исканите от художниците 35 хил. лв. по спешност. За съжаление, както обикновено, обещанието не значи изпълнение и до момента такива средства не са отпуснати, макар че най-подходящият за ремонтни работи сезон е почти към края си.

Председателят на Дружеството на художниците Снежана Фурнаджиева многократно  изпраща до градоначалника молби за незабавно отпускане на средствата, но до този момент исканията й остават само глас в пустиня.

На вчерашното заседание на Общественият съвет за култура и културно наследство беше подписано Подкрепящо писмо, в което се настоява за незабавни действия от страна на кмета и общината за спешен ремонт. Под писмото се подписаха над 50 творци, общественици и членове на Съвета.

Който иска, може също да подкрепи исканията на художниците в залата на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ 32  до понеделник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име