Ованес Торосян гостува в Пловдив с Harlem shake

0
1850
Ованес Торосян

Нестихващият в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор Ованес Торосян ще гостува в Града под тепетата с моноспектакъла Harlem shake.

Ованес ще представи седем забавни разказа за хора живеещи в България. Техните възгледи, мечти и принципи. Това е един проект за изгубената духовност, писменост и култура. Народно творчество без ценности, крив морал и неизвестна посока. Пиесата поставя въпросите #Кой е виновен, има ли такива? #Кой днес пише нашата история? Какво бе в началото, а какво стана? Какво ще е? Отметнат ли е векът? Лош ли е жребият? Защо сме останали и що чиним? Културата ли окарикатурява карикатуриста или народът окарикатурява културата? Черно-бяло. Ден-нощ. Да-Не.Действие-Надежда.

Ованес Торосян умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез-и-за- зрителите.  Сигурно за това, а и не само, има в кино житието си „ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, „Отчуждение“, „Съдилището”, “Каръци“ … номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди.  А на сцената „Били лъжеца“, „Пухеният“, „Да играеш жертвата“, „Лейтенантът от Инишмор“, „Белградска трилогия“, „Анархия в Бавария“, „Идиот 2012“, „Хамлет“, „Балканска“, „Истина отвъд полярния кръг“, „Пучи“, „Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

Заповядайте на 14 март, от 19.30 часа в Bee Bop Cafe, за да видите Ованес Торосян в моноспектакъла Harlem shake.

Предишна СтатияИзложби за празника на жената
Следваща СтатияБеседа на тема „Единството между мъжа и жената“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име