Пловдивски художници и „Вила Юстина“ в подкрепа на благотворителна кауза

0
1513

Едни от най-добрите пловдивски художници доказват, че освен неизчерпаем талант, имат и огромни състрадателни сърца. Разтърсени от драмата на майка на две деца, болна от тежка болест, те се събраха в началото на лятото на пленер във „Вила Юстина“. Създадените от тях творби утре вечер ще бъдат продадени, а средствата дарени за лечението на болната жена.

Благотворителната акция се прави в помощ на 38 годишната Ани – съпруга на фронтмена на група „Конкурент“ Енил Анчев. Наскоро на младата жена е открит дифузен стомашен карцином, след което й е направена направена операция в България. По препоръка на лекарите в момента тя е на химиотерапия, но се нуждае и от скъпо лечение в Турция, за което не разполага с необходимите средства.

Собственикът на „Вила Юстина“ Милко Цветков, известен със своята щедрост и алтруизъм, който е трогнат от съдбата на Ани, решава да помогне по нестандартен начин. С помощта на пловдивски журналист, той кани на пленер 15 известни художници, които създават своите творби и ги дарявят за каузата. На поканата се отзоваха Васил Стоев, Лили Кючукова, Димитър Добрев, Евгений Петров, Дейви Ван Прает, Моника Роменска, Даниела Русева, Вихра Григорова, Снежана Фурнаджиева, Данчо Григоров, Мишел Вълчева, Кольо Мишев, Кирил Иванов и Борис Богданов.

Благотворителният търг на картините ще се състои на 25 септември в ресторант Osteria Rosmarino и е на бул. Пещерско шосе 28, където всички, които искат да помогнат на Ани, ще могат да го направя като закупят на преференциални цени творбите от пленера. Средствата, събрани от продажбата на картините тази вечер, ще бъдат дарени за лечението на Ани Анчева.

Вечерта се организира със специалното участие на рок-група „Конкурент“, които ще изпълнят и една от най-любимите на поколения българи песен „Дай ми време“
Всяко дете заслужава да има майка, която да му бъде опора в живота, която да го обича и закриля. Всяка майка трябва да живее, да отгледа рожбите си. Да ги дари с любов и нежност.

Нека всеки, който има възможност дойде на благотворителната вечер и да помогне на Ани в нейната борба!

Предишна Статия„IRFAN“ – мистично
Следваща СтатияКрис Норман: „БЪЛГАРИТЕ СА ПО-ЩАСТЛИВИ ОТ ПРЕДИ“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име