Празниците на Стария град продължават

0
1394

Празниците на Стария град продължават до 20.09. с богата програма. Днес 18.09. в 18:30 ч. на Римски стадион се открива фотоизложбата „Аз съм българка!“. В 20:00, отново на Римски стадион, ще се прожектира филмов разказ за проекта.
20:00 – 23:00 ч. – НА КИНО В СТАРИЯ ГРАД: излъчване на филма „След края на света“, място: Небет тепе

Организаторите на Празници на Стария град Ви канят на 19.09. в 11:00 ч. на Римски стадион, за да участвате в дефилето с момите-модели от проекта „Аз съм българка!“, което ще премине по ул. „Съборна“ и ще Ви отведе към любопитна изложба в Къща „Недкович“.

Днес и утре (18-19.09.) Небет тепе става кино зона, а през уикенда Ви очакват работилници за деца, както и третото  издание на „Море от любов в Стария град“, джаз концерт и др.

По ул. „Съборна“ са вече майсторите занаятчии от Регионална занаятчийска камара, а на пл. „Атанас Кръстев“ (лапидариума) можете да видите пленера на тема „Кожа“. Петима майстора от цяла България мерят сили в показване на умения по зададени от журито задания.

В Старинния град вече има питейна и хранителни зони, където можете да съчетаете насладата от среща с минало, изкуство с вкусни изкушения. Те са на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), ул. „Съборна“ и на Небет тепе.

Пълната програма на http://oldplovdiv.bg/news/487.

Всички събития са с вход свободен.

Съпътстващите събития в Стария град са двата култови концерта в Античния театър: днес  древната сцена посреща метъл магьосниците от U.D.O., а утре  ще се потопите в изящната музика на Бах и Моцарт на 4 рояла.

Предишна СтатияИзложби на плакатите, участвали в конкурса „Плакат-Костадин Отонов“
Следваща Статия24-ят фестивал „Сцена на кръстопът“ – Необичаен, нестандартен, емоционален
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име