Ремонтът на Драмата най-сетне стартира

0
1146

Пловдивският театър е първият професионален театър в България и аз бях много изумен, че две години, няма хора, които да седнат и да намерят решение, той да не е в това състояние“, каза министър Рашидов при старта на ремонтните дейности на  изгорялата голяма зрителна зала на Драматичния театър.

Рашидов припомни, че е дал дума пред директора да започне ремонт, въпреки че министерството няма необходимите пари и благодари на премиера и финансовия министър за това, че са успели да намерят търсените за целта 4 милиона лева.20150830_184352

Със средствата ще бъдат монтирани въздухопроводи, климатици, ще се изгради и новата сцена, предстои да бъдат сменени седалките, мокетите и да се боядиса наново, тъй като цялата зала все още е в сажди. Всички процедури са минали и няма обжалвания, допълни Рашидов. „Ще бъда щастлив след 6 месеца да се съберем отново тук за първата премиера на Пловдивския театър след ремонта“, каза министър Рашидов.

За откриване на Колодрума и официалното обявяване на ремонта на Драмата, в Пловдив трябваше да пристигне министър председателят Бойко Борисов, но повреда в правителствения самолет осуети намеренията му.

Директорът Кръстю Кръстев също изрази задоволството си от започналия ремонт. Той сподели, че е изключително радостен, че проектът за ремонта е одобрен без да се правят никакви компромиси. „Проектът предвижда осветителна рампа, която ще е от най-висш клас. Това е от изключителна важност за нас. В театъра ще има и медиатека – огледалната зала ще бъде оборудвана с компютри и интернет, от където журналистите ще могат максимално бързо да подават своята информация.

Остава да си пожелаем една прекрасна и функционална зала, която ще посрещне почитателите на Мелпомена в началото на идната година!

Предишна СтатияМинистър Рашидов дава старт на ремонта в Драмата
Следваща СтатияОпашки се извиха пред касите на „Сцена на кръстопът“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име