Министър Рашидов дава старт на ремонта в Драмата

0
1122

Министърът на културата Вежди Рашидов днес ще посети изгорялата преди две години зала на Драматичен театър Пловдив и лично ще даде зелена светлина за дългоочаквания ремонт.

Очаква се той да пристигне в града под тепетата заедно с министър председателят Бойко Борисов, не само за да присъстват на тържественото откриване на Колодрума, а и да се запознаят лично със състоянието на Голяма сцена. Да припомним, че  на 22 август 2013 г. в театъра възникна голям пожар, който изпепели сцената и направи залата неизползваема.

Дейностите, включени в предмета на поръчката, са по следните части: архитектура; сценична механизация вкл. и конструкция; водоснабдяване и канализация; отопление и вентилация; пожароизвестяване и пожарогасене; електроинсталации – разработени следните видове инсталации: ел.табла и захранващи линии, осветителна инсталация, силова инсталация, мълниезащитна инсталация, заземителна инсталация; осветителна техника и оборудване; пожарна безопасност; контролно – измервателни прибори и автоматика; озвучаване.

През месец май, министерство на културата отпусна около 3.5 милиона лева и след проведена

процедура по реда на ЗОП, за изпълнител на строително-монтажните работи беше избран „ГБС- Пловдив“ АД.

 

Предишна СтатияЕлена Панайотова за „Сестри Палавееви“ – Надяваме се, да зарадваме публиката с един мегаспектакъл
Следваща СтатияРемонтът на Драмата най-сетне стартира
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име