„Вино от глухарчета“ се състезава за голямата награда на филмовия фестивал North Beach American Film Festival

0
1181
Режисьорът Петя Ангелова

„Вино от глухарчета“ / Dandelion wine /е българският документален филм, селектиран за наградите на North Beach American Film Festival, Maryland, USA.

Тридневният фестивал, който започва от 21 до 23 юни, се провежда на Северния бряг на Мериленд и в него се състезават независими филми, представящи мулти-културни аспекти на живота. Българското предложение „Вино от глухарчета“ с режисьор, продуцент и сценарист Петя Ангелова, ще се състезава в категория Short film .

Авторът на филма Петя Ангелова споделя, че 27 минутната продукция е вдъхновена от книгата на Рей Бредбъри „Вино от глухарчета“ и цели да покаже, че смисълът на пътуването е в това да хармонизираш въображението си с реалността и вместо да мислиш как нещата могат да бъдат, да ги видиш такива, каквито са.

Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка, а всичко във филма започва с мига, който се събуждаш и усещаш как светът изгрява за новия ден. Как всичко започва да се движи малко по малко в един любим блестящ механизъм. Да се напасва едно в друго като прекрасен пъзел на свободата.

Амбицията на този филм е да покаже колко много има да се открие,  да се въобрази и да се изпита в страната на неограничените възможности или в която и да е друга страна.  Да покаже важността на нещата които правим за първи път.  Да документира онези важни и запомнящи се случки, които по късно се превръщат в легенди. Да покаже умението да успееш да сграбчиш онзи крехък, нежен миг и да го запечаташ в бутилка. Защото една дестинация никога не е място. Тя е нов начин да видиш нещата.

Материалът за филма е заснет в продължение на два месеца в САЩ – Маями, Сент Августин,  Джаксънвил,  Фернандина бийч, Форт Лотърдейл, Шарлот и др., в Европа – Мюнхен и  международно въздушно пространство.

По време на фестивала ще има специални прожекции на брега на морето, местни събития и забавления на живо.

Пожелаваме успех на Петя Ангелова и нека филмът й „Вино от глухарчета“ грабне голямата награда на NBAFF.

Предишна СтатияЕкологичен семинар „Да осиновим Адата“ учи пловдивчани на отговорност и грижа към природата
Следваща СтатияРазходка из галериите на Пловдив /обновена/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име