„Златната Мечка“ на Берлинале 2018 за „Не ме докосвай“ на Адина Пинтилие

0
1310

Берлинале 2018 приключи – на официалната церемония в събота, 24 февруари, бяха раздадени
едни от най-желаните и уважавани отличия във фестивалния филмов свят – Мечките.
С гордост споделяме с всички киномани у нас, че носителят на „Златна Мечка“ за 2018 година е „Не ме докосвай“ („Touch Me Not“) на режисьорката Адина Пинтилие, копродукция между Румъния, България, Чехия, Франция и Германия.

Сред наградените филми е и „Довлатов“, творбата на Алексей Герман, която получи „Сребърна Мечка“ за изключителен артистичен принос
на неговата художничка и дизайнер на костюмите Елена Окопная.

Предишна СтатияИзложбите /галерия/
Следваща СтатияГеорги Симов показа свои творби в престижно арт изложение в Париж
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име