Пловдив представи първата в България винена карта

0
1890

Като център на най-големия винарски район, администрацията в Пловдив и сдружение от  винари обединиха усилия в промотиране на региона като туристическа дестинация очертавайки общ винен маршрут.   Първата винена карта е разработена от Община Пловдив съвместно с Вила „Юстина”, Вила „Винефера” , Винарна  „Бендида”,  Винарска изба “TODOROFF”, Винарна „Брестовица”, „Старата Изба” от Първенец, Винарна „Драгомир ”, Енотека „Бендида” и Бар „Вино и Култура”.

Картата включва  8те изби от региона като дестинации, както и Енотека „Бендида” и Бар „Вино и Култура”. Отбелязано е разстоянието да тях, както и разписание на автобусен транспорт до тях. В картата туристите могат да намерят кратка информация за събитията, свързани с вино в Пловдив и за винарските изби.

Първите 30 000 копия ще се раздават безплатно в туристическите центрове и винарните, обмисля се и второ разширено издание.

През следващите 8 месеца в Пловдив ще е домакин на два много големи винени форума. В края на октомври – среща на над 250 журналисти от 30 страни по света, които се занимават с онлайн маркетинг за вино. През пролетта на 2016 г. градът ще е домакин на изключително престижния фестивал „Concours Mondial de Bruxelles“. Конкурсът ще събере над 300 сомелиери от 5 континента. Винената карта ще е един от основните продукти, които ще бъдат представени на традиционната Международна среща на туроператорите през месец ноември.

Предишна СтатияСнежана Фурнаджиева и Ели Станчева – Eдна нежна хармония (галерия)
Следваща СтатияФестивалът на северното кино “Северно сияние” в Пловдив
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име