Стефан Бонев с „Романс за двама” в Амазон

0
1249

„Романс за двама“ – така е кръстил новата си електронна книга пловдивският писател Стефан Бонев. Сборникът съдържа 17 емблематични творби, писани от майстора на късия разказ в различни периоди от неговия живот. Автор на корицата е Любомир Маринов – Було, а моделът – варненската поетеса Мариела Русева.

Книгата е изработена безвъзмездно от  Росен Борисов, който живее в Испания и е създател на портала за култура и хуманитаристика „Е-същност“. Освен там, „Романс за двама“ може да бъде намерена и в Amazon.com, предлага се във формати pdf и epub, съвместима е и с популярните електронни четци на Kindle. За да намерите книгата, трябва просто да напишете името на Стефан Бонев на кирилица в търсачките на световната електронна верига или в http://e-sustnost.com/.

Книгата е предназначена предимно за българите, живеещи в чужбина, твърди авторът. Той е убеден, че тези хора милеят да четат нова българска литература, написана на родния им език, но за голяма част от тях достъпът до хартиени книги на български е трудно и скъпо начинание. През 2015-а година над 20 различни разказа от Стефан Бонев бяха публикувани в десетина наши издания, излизащи в САЩ, Великобритания и Кипър.

Предишна СтатияКакво се случва из изложбените зали в Пловдив /галерия, интервю/
Следваща СтатияДа яхнем конете! Тодоровден e!
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име